úřednický dům

Při již. okraji vsi směrem k Dianě stával ještě v tomto století velký hospodářský dvůr, jehož objekty až na sýpku (prohlášeno pod r.č. 1889) byly zbořeny. Již v 16. století byla při tomto dvoře vystavěna novější budova - úřednický dům, místními občany označována jako zámeček. Stojí při cestě proti objektu sýpky. Jde o přízemní budovu na půdorysu širšího obdélníku s mohutnou mansardovou střechou krytou eternitovými šablonami. Obvodové zdi jsou ve fasádě zcela hladké, prolomené jednoduchými menšími okny opatřenými pravoúhlými železnými mřížemi, kolem nich páskové štukové šambrány. Na oknech dřevěné okenice. V uličním průčelí šest oken, mezi nimi třetí zprava je pravoúhlý hlavní vstup s kamenným barokním portálem s uchy. Výplň dveří zřejmě z barokní úpravy objektu s původním kováním. Nad vstupem novodobě prolomen obdélný světlík o menší šířce než je šířka dveřního otvoru, výplň luxfery. V bočních průčelích po třech okenních osách, okna jsou stejná jako v hlavním uličním průčelí. Ve dvorní fasádě pouze dvě okna a mezi nimi prostý zadní vstup, obdélný, zakončený nevýrazným segmentem. Zdobná je jen lehce profilovaná podokapní římsa. Obvodové a příčkové zdivo je značně silné, v interiéru se uplatňují valené klenby s výsečemi. K jižnímu průčelí obytné budovy přiléhá křídlo přistavěné do tvaru písmene V. Přístavba zřejmě sledovala průběh komunikace vedoucí k dalšímu významnému objektu majitelů panství knížat Kolovratů - k loveckému zámečku na Dianě. V tomto křídle je část opatřená samostatným vstupem, dvěma malými okénky a vlastním komínovým tělesem, mohl to být příbytek služebnictva. Za ním, poněkud v úhlu, navazuje hospodářská část, stodoly či kolny. Celé křídlo je kryto střechou, která je kombinací sedlové a mansardové. Krytina – eternitové šablony. Do tohoto křídla vede ze dvora několik nestejně velikých pravoúhlých vstupů.