klášter františkánů

1) konvent čp. 121 a) kaple sv. Barbory 2) kostel Nanebevzetí Panny Marie 3) brána s plastikami sv. Václava a sv. Jana Nepomuckého a s ohradní zdí přístupového prostoru Areál kláštera situován při jihovýchodním okraji historického jádra. Na západní straně areál oddělen od Františkánské ulice zahradním prostorem vymezeným zdí, východní průčelí obráceno do sadů, na zbylých stranách nevelká prostranství oddělující klášterní objekty od okolí zástavby. Jádrem areálu je orientovaný kostel Nanebevzetí Panny Marie (2), přístupný z Františkánské ulice vstupní branou (3) a uličkou při konventní budově. Na jižní straně kostela navazuje vlastní budova čtyřkřídlého konventu (1) s uzavřeným vnitřním dvorem. Na východní straně konventu vystupuje unikátní kaple sv. Barbory (a).