správní budova 2

Čtyřpodlažní obdélná bloková nárožní stavba s jedním podzemním podlažím a třemi podlažími nadzemními. Konstrukčně provedena jako železobetonový vyzdívaný skelet, plochá střecha. Dispoziční řešení je koncipováno kolem ústřední schodišťové haly, procházející všemi nadzemními podlažími. Přehledná, čistá dispozice, charakteristická striktní pravoúhlostí, byla narušena a oživena vloženými zaoblenými prvky v dispozici – např. prostorem vrátnice v přízemí, ředitelny v patře apod. Řešení hmoty a vnějšího vzhledu objektu vychází z konceptu horizontality, zdůrazněné užitím pásových oken, původně přerušovaných obkladem z cihelných pásků. Dominantní halový prostor je prezentován i do exteriéru stavby, a to provedením plně prosklené stěny ve dvorním průčelí objektu. Plastičtější hmotové členění bylo použito při tvarování podjezdu v přízemí a v motivu spojovací chodby. V interiéru objektu se dochovaly původní prvky a detaily vybavení – dřevěné obklady stěn, vestavěné skříně, zárubně a výplně vnitřních dveřních otvorů, některé kusy původního nábytku, svítidla atd.