zemědělský dvůr

1) obytná část čp. 10 s chlévy 2) sýpka 3) stodola se žentourem památková ochrana zrušena Hospodářský dvůr je situován jihozápadně od návsi, je pozůstatkem bývalého zámeckého areálu (původní gotická tvrz s vnitřním dvorem, renesančně a dále barokně přestavěná na zámek, stála na západní straně návsi v čele hospodářského dvora; objekt byl r. 1964 po požáru bez předchozího zrušení památkové ochrany demolován). Rozlehlý hospodářský dvůr na přibližně lichoběžníkovém půdorysu. Na severní straně stojí zděná patrová sýpka (2), východní stranu dvora uzavírá obytná část se stájemi (1), v západní části dvora stojí mohutná zděná průjezdná stodola (3) na obdélném půdorysu s pětibokým zděným přístavkem žentouru na dvorní straně.