měšťanský dům

Rozlehlý jednopatrový měšťanský dům v řadové zástavbě severního boku náměstí. Jeho uliční čára oproti sousední, níže položené radnici mírně předstupuje a tvoří nároží zaniklé příčné uličky. Zástavba zadního dílu parcely, která dosahovala až k severní obvodové uličce městského jádra, byla beze zbytku odstraněna. Z původní zástavby parcely se dochovala pouze historická dispozice přízemí na širokém, lehce kosodélném půdorysu, dvojice sklepních celků a některé, převážně vertikální konstrukce 1. patra. Patro bylo nově dostavěno, sřecha i krov kompletně nové. Jednopatrový řadový dům půdorysně mírně předstupující linii severní fronty náměstí vedle radnice. Dům zřejmě gotického původu s okapovou orientací hřebene, přízemí se zvýrazněným soklem s pravoúhlým sklepním okénkem v právě části dispozice. Sokl proměnlivé výšky dle úrovně terénu svažujícího se náměstí. Parter pětiosý, přičemž jednotlivé osy odděleny plastickými lesénami s pásovou rustikou. Zleva tři okna — novodobá dvoukřídlová prolomena do hladké plochy fasády bez zdobnosti s výjimkou profilovaných přímých volně zavěšených návojových říms. Čtvrtá osa tvořena pravoúhlým vstupem s novodobými dvoukřídlými dveřmi. Z viditelných kamenných odrazníků i stop na fasádě patrný původní klenutý vjezd do objektu. Zcela vpravo jedno okno v líci zdiva bez členění opět a volnou návojovou římsu se zrcátkem. Na rozdíl od levého je pravé nároží hladké bez bosáže. Přízemí je ukončeno profilovanou kordonovou římsou. V patře 5 okenních os s plastickými šambránami se stuhami a profilovanými nadokenními římsami s nástavci s lemy. Pod parapetními římsami plastické výplně s charakterem balustrády s polokuželkami. Obě nároží zvýrazněna lezénami s pásovou bosáží. Patro ukončeno korunní římsou. Meziokenní plochy patra opět hladké. Boční východní fasáda téměř identická s členěním a výzdobou hlavního průčelí do náměstí.V přízemí okénko bez lemovdní s mříží. Okno v patře se shodným lemováním jako u hlavního průčelí. Zachována profilace korunní římsy. Dvorní průčelí s ubouranými bočními křídly a s přístavkem záchodků uprostřed nese stopy novodobé úpravy, okna v levé části s nově zhotovenými šambránami. Patro prošlo rekonstrukcí, střecha se zobytněným podrovím kompletně nová. Nově vybudované východní dvorní křídlo obsahující pečovatelský dům pro seniory navazuje přímo na dvorní fasádu domu.