rodinný dům

Samostatně stojící, přízemní, zděná budova bývalé fary na obdélném půdoryse o délce cca 17,7 m. Je situovaná do terénu, který se svažuje severovýchodním směrem. Rozdíl jednotlivých úrovní vyrovnává podezdívka. Objekt je bez hospodářského zázemí. Úzký dvorek za domem je ze severu a západu obehnaný silnou zídkou krytou břidlicovými deskami, z východu je přístavek s pultovou střechou. Hlavní průčelí je členěné pěti okenními osami. Mezi každou je široká lizéna s podřezávanou rustikou. Při nárožích jsou lizény zdvojené. Jsou osazené na mírně předstupující podezdívce domu a nesou bohatě profilovanou římsu se zubořezem ve tvaru vykrajovaného „M“. Kolem oken je úzká špaleta, osazená na nevýrazný profilovaný parapet. Nad oknem je půlelipsová palmeta. Palmeta i šambrána jsou obtažené páskou. Ve třetí ose se nachází dvoukřídlé vstupní dveře, osazené do pískovcového portálu, který je v horní části profilovaný, v dolní části hladký. Po stranách portálu jsou volutové konzoly, které nesou několikrát předsazenou přímou římsu. Nad římsou je uložený trojúhelníkový fronton. Západní fasáda je hladká, bez otvorů, východní je upravená podobně jako hlavní průčelí. Je členěná třemi osami, přičemž ve druhé je slepé okno. Střecha je valbová. Jednotlivé krokevní páry jsou osedlané na pozednice. Vprostřed je podpírají hambálky uložené na středových vaznicích vynášených sloupky, které jsou kotvené do vazných trámů. Eternitové šablony jsou položené na původním dřevěném šindeli.