činžovní dům se sgrafity Mikoláše Alše

a) Myslivectví b) Hospodářství c) Leknín d) Labuť e) rostlinný ornament Řadový dům, třípodlažní, o pěti okenních osách, s dvouosým rizalitem v levé části. Fasáda je členěna římsami mezi prvým a druhým podlažím a v úrovni parapetů oken třetího podlaží. Je provedena v kombinaci omítaných hladkých ploch s keramickým obkladem. Parter je členěn bosáží, rizalit je rámován přízedními pilastry. Okna obdélníková. Průčelí je završeno výrazně předsazenou hlavní římsou. Nad okny druhého i třetího podlaží jsou nadokenní římsy, ve třetím podlaží završené půlkruhovými rámy. Parapety oken v druhém podlaží jsou tvořeny kuželkovou balustrádou (včetně zábradlí balkonu nad hlavním vstupem), v úrovni parapetu oken třetího podlaží probíhá sgrafitový pás – v první části v ploše rizalitu s loveckým výjevem(uprostřed kompozice kmen stromu, v pravé polovině obrazu mířící myslivec, v levé prchá jelen, v pozadí krajina s kopci) a ve druhé části se selským námětem (uprostřed vejčitý štít v rollwerkové kartuši s nápisem LP 1900, od něho se pnou spodem rozviliny, z nichž v pravé straně vlysu vyčnívá postava sedláka v kroji a koně, v levé postava selky a za ní kráva a štít statku). Výjevy jsou barevně pojednány. Po stranách pásu obdélná pole s rostlinným motivem. Sgrafitová výzdoba se nachází také v plochách půlkruhových rámů nad okny třetího podlaží – v ploše rizalitu s námětem labutí, v ostatní ploše po stranách labutě a uprostřed leknín.