činžovní dům s bytem Oskara Semlera

1) dům 2) garáž 3) oplocení Volně stojící bytový dvoupatrový dům je situován na rohu Klatovské třídy a Hruškovy ulice, se kterou je souběžný podélnou osou. Dům je v principu symetricky řešený na půdorysu U. Střechy jsou valbové, kryté pálenými taškami bobrovkami. Hlavní vstup je orientovaný ze dvora. V SZ rohu zahrady byla v roce 1939 postavena, v souvislosti s úpravou bytu pro O. Semlera, dvougaráž (2) s plochou střechou, sloužící jako terasa, která je přístupná jednoramenným schodištěm z boku stavby. Dvůr má povrch z betonu a před objektem ve dvoře je chodník provedený z kamenné mozaiky. V zahradě jsou vzrostlé stromy. Oplocení (3) je částečně původní – zděné pilířky a dřevěné výplně; směrem do Klatovské tř. novodobě upraveno.