židovský hřbitov

1) soubor 15 náhrobků 2) ohradní zeď s branou 3) zbytky márnice Židovský hřbitov na návrší severovýchodně od obce, v lese nalevo cesty do Hradiště. Hřbitov na obdélném půdorysu 15x20 m. Ohradní zeď z lomového neomítaného kamene o nestejné výšce od 0,2 do 1,5 m, místy zcela rozvalena. V podélné straně souběžné s lesní cestou ve střední ose zděná vstupní brána převyšující ohrazení. Brána vyzděna ze smíšeného zdiva. Otvor ukončený segmentem oblouku, segment vyzděný z cihel, vrata chybí. V prostoru hřbitova vpravo příčné osy vstupu zachováno patnáct stojících náhrobků. Náhrobky většinou žulové, nejčastěji obloukově a hrotitě ukončené, s hebrejskými nápisy. V některých případech mimo nápisy náhrobky zdobeny tradiční židovskou symbolikou. Náhrobky z druhé poloviny 19. stol. a z počátku 20. stol.. V jihovýchodním rohu hřbitova patrny základy umývárny.