židovský hřbitov

1) soubor náhrobků 2) ohradní zeď 3) torzo umývárny Židovský hřbitov se nachází V od města, na jižním prudkém úbočí, u potoka Cecina, za chatkami. Na svahu, mezi polem a potokem Cecinou, silně protáhlý, úzký čtyřúhelný pozemek hřbitova. Zeď z lomového kamene, rozvalená, místy zbytky prejzové krytiny. K ní blízko dolního rohu ve směru toku potoka přiléhalo obdélné stavení (umývárna), z něhož zůstaly nízké rozpadlé zídky a porůznu rozhozené hranoly někdejšího ostění. Vpravo od býv. stavení stojí při zdi uprostřed pomník s vyrytou zlacenou židovskou hvězdou, na dvojici desek nápisy: "Židovský hřbitov založen 1683. ", " Na paměť židovských spoluobčanů, kteří byli umučeni nebo padli v době nacistické okupace.”