nájemní dům Moritze Kellnera von Brünnheim

Jedná se o pětipodlažní budovu, přičemž hlavní průčelí směrem do Moravského nám. je devíti, respektive jedenáctiosé. dominantním prvkem na průčelí je na osu umístěný pyramidální portál, jež zasahuje do tří pater s výrazným prvkem balkónů nesených na zdvojených polosloupech. Ve vrcholu barevně odlišeného portálu je umístěna kartuš s kráčejícím lvem. Okraje průčelí jsou zvýrazněny mělkými v nárožích bosovanými rizality zakončenými atikou s vázami a akrotériónem. Rovněž barevně odlišené přízemí se segmentově tvarovaným okny je v plné ploše bosováno. Dekorativní prvky (frontony, pilastry, konzoly, šambrány, pásové římsy) jsou nejvýraznější v prvním patře. Ostatní patra jsou ve vertikále směrem vzhůru chudší. Křídlo směrem do ulice Solniční je pětiosé, směrem do Joštovy sedmiosé, respektive devítiosé. Toto průčelí je rovněž akcentováno nárožními mělkými rizality s balkóny v každém patře. Podstřešní profilovaná římsa v části obvodu nesená konzolami a s ornamentálními pásy nese subtilní sedlovou střechu. Vnitřní prostory jsou plochostropé značně adaptované pro potřeby soudu.