židovský hřbitov

1) soubor 76 náhrobků 2) ohradní zeď Hřbitov leží cca 1 km severovýchodně za obcí Žebráky vlevo od komunikace na Dlouhý Újezd, v zatáčce, za bažinatou loukou v malém remízku na levém břehu Žebráckého potoka. Židovský hřbitov na zhruba obdélném půdorysu s okoseným severozápadním nárožím o rozměrech cca 15 x 30 metrů leží v mírně svažitém terénu v lesním remízku. Hřbitov je po obvodu vymezen zbytky nízké kamenné ohradní zdi. Plocha hřbitova je porostlá vzrostlými stromy. Na ploše hřbitova se dochovalo 76 náhrobků, část v torzálním stavu. Před celkovou opravou v l. 2003 – 2004 byla většina náhrobků povalena a plocha hřbitova byla porostlá náletovou zelení. V současnosti je hřbitov po rekonstrukci.