městský dům

Dvoupatrový řadový čtyřkřídlý objekt v ustouplé stavební čáře s devítiosou mírně konkávně prohnutým devítiosým uličním průčelím. uliční průčelí je vpřízemí prolomeno pravoúhlými výkladci s plochými šambránami a profilovanými návojovými římsami a portálem zaklenutým stlačeným obloukem s profilovanou šambránou flankovanou párem pilastrů s římsovými hlavicemi. Portál je završen profilovanou římsou. Pravoúhlé okenní otvory v 1. patře jsou v krajních sdružených osách opatřeny edikulovými rámy tvořenými dvojicemi pilastrů s římsovými hlavicemi nesoucími římsová kladí završená trojúhelníkovými frontony. Frontony, do jejichž tympanonů jsou vloženy štukové mušle a palmety, nesou páry volutových konzolek. Ostatní okenní otvory jsou opatřené ústupkovými šambránami protnutými nahoře vysokými klenáky s maskarony nesoucími trojúhelníkové frontony, pod okny se nachází parapetní římsy. pravoúhlé okenní otvory 2. patra jsou řešeny obdobně, pouze v krajních sdružených osách jsou frontony segmentové rozeklané s vloženými rokajovými kartušemi a vegetabilními ornamenty a okenní otvry mimo krajní osy jsou završeny namísto frontonů rovnými úseky vyložené profilované návojové římsy. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou nesenou sledem jednoduchých i volutových konzol. Střecha je mansardová. Hlavní uliční budova má hloubkovou čtyřtraktovou dispozici s levým pátým traktem o poloviční hloubce. Pravý díl budovy má v 1. traktu valeně polokruhově zaklenutý prostor se styčnými výsečemi s hřebínky. Sousední trakt navazující na vstup z ulice je opět zaklenut valeně se styčnými výsečemi, v zadním díle při dvoře se nachází klasicistní jednoramenné schodiště do pater. Průchod do dvora po jeho levé straně má jedno pole křížové. Levý díl domu oddělený masivní hloubkovou zdí má v části přiléhající k sousednímu dílu trakt průjezdu o šesti křížových polích s parabolickými čely s hřebínky, vlevo do něj se nachází úzký shodně klenutý trakt s řadou křížových polí dělených pasy. Poslední kratší pátý trakt obsahuje 3 křížová pole s hřebínky a drobnými kruhovými svorníčky. Patra jsou s výjimkou plochých segmentových polí na podestách schodiště plochostropá. Dvorní křídla svírající obdélné nádvoří - dnes atriově zastřešené - mají porušené klasicistní fasády s pavlačemi. Zcela zaklenuté je přízemí zadního severního křídla se 3 valeně zaklenutými prostorami s pětibokými výsečemi, stejná klenba se nachází rovněž v přední části přízemí západního křídla. Dvoupatrové sklepy pod vstupním a pravým traktem jsou hloubkové s valenými půlkruhovými cihlovými klenbami, níže položenou část sklepů již pod ulicí tvoří složitý systém chodeb, pod dvorem a pravým křídlem se nachází novější sklepy zastropené segmenty do traverz.