křížová cesta

Kamenné stavby mající spíše charakter stélových božích muk, stojící na úzkém lichoběžníkovém půdorysu. Vysoký obdélný podstavec stojí na mírně rozšířené patce, připojené zkosenou římsou. Podstavec ukončuje výrazná profilovaná římsa ve středu obloukově vyklenutá. Čelo podstavce zdobí obdélný tesaný štírek s probranými rohy, horní linka vyklenutá podle římsy ( na II. zastavení štítek nese zbytky tesaného latinského nápisu s chronogramem). Průčelí kaple vyplňuje vysoká mělká nika půlkruhově zakončená, uzavřená dvoukřídlými železnými dvířky. Výzdobu nik tvořily obrazy zastavení Křížové cesty malované na plechu. Průčelí dále člení při nárožích hladké lizeny. Průčelí ukončuje fabionová římsa ve středu obloukově vyklenutá, nesoucí štítový nástavec, ve středu kopírující vyklenutí římsy. Nástavec dvoudílný, spodní část štítová trojúhelníková s výrazně prohnutými hranami, čelní plochu zdobí tesaný obvodový rám a reliéfní trojúhelníkový symbol božího oka. Spodní část ukončuje oblounová římsa, na níž dosedá čtyřhranný zvonovitý soklík nesoucí kouli s plechovým jetelovým křížem. Boční stěna kaple velmi úzká, doplněná všemi římsami jako průčelí. Širokou zkosenou stranou se připojuje rovná stěna závěru, vše bez říms, v jejich místech kámen ploše seříznutý.