zemědělský dvůr - Nový dvůr

Nový dvůr stojí na území části obce Dolní Pochlovice, při hranici katastrů Dolní Pochlovice a Liboc. Jedná se o samostatnou zástavbu severozápadním směrem od Kynšperka nad Ohří, při hlavní silnici z Kynšperka do Kaceřova, za železničním nádražím a tratí Cheb – Karlovy Vary. Z původní čtyřkřídlé dispozice obdélného dvora zůstal dochován objekt na jihovýchodní straně na půdorysu protáhlého obdélníka, s patrovou obytnou budovou na severní straně a navazujícími nižšími chlévy na straně jižní. Na severovýchodní straně stojí samostatný objekt chlévů na obdélném půdorysu a na severozápadní straně objekt stodoly, opět na půdorysu obdélníka. Tento objekt byl dříve rozlehlejší, část směrem k severovýchodu patrná na mapě stabilního katastru z roku 1841 se nedochovala. Stejně tak jihozápadní křídlo spolu s přístavkem do dvora, které je však vyznačeno ještě na starší katastrální mapě.