sýpka

Jednopatrový objekt sýpky stojí severovýchodně od obce při staré silnici na Šumperk. Je situován ve svahu na severní straně hospodářského dvora, nazývaného v minulosti Horní dvůr, na vyvýšené kamenné terasové podnoži. Objekt sýpky je obdélného půdorysu se sedlovou střechou se čtvrtvalbami na obou kratších průčelích. Střecha je kryta šablonami z pozinkovaného plechu. Hlavní průčelí je pětiosé s mělkým rizalitem ve středové ose, kde je v přízemí prolomen vstup, dodatečně prvený, zarámovaný poškozenou původní pilastrovou edikulou. Všechna průčelí člení jednoduché, při nárožích zdvojené lizénové rámce. Okna, s výjimkou několika sekundárně upravených otvorů, mají charakteristický ležatý obdélný formát, v některých jsou zachovány původní mříže z provlékaných prutů. Všechna průčelí obíhá profilovaná korunní římsa. Boční průčelí jsou dvouosá. Portál ze strany dvora má kamenné jednoduché ostění z krupníku a původní jednokřídlé dřevěné svlakové dveře s vnější stranou z diagonálních profilovaných prken, s pásovými závěsy a dalšími kovanými prvky - hřeby a zámkem.