měšťanský dům

Měšťanský dům je postaven na půdorysu, který lehce připomíná písmeno L. Jedná se o jednopatrový dům zakončený sedlovou, eternitovou střechou, jejíž hřeben je rovnoběžný s uličním průčelím. Uliční průčelí je svým rozložením okenních a dveřních os rozděleno na dvě části. Jižní polovina je ve všech třech podlažích tříosá, přičemž v přízemí je prostřední osa vyplněna pravoúhlými, dvojkřídlými, dřevěnými dveřmi s prosklenou horní polovinou křídel a nadsvětlíkem. Okna po obou stranách těchto dveří jsou osazena v hluboké špaletě, jsou dvoukřídlá a opatřena venkovní mříží. Okna zvýšeného přízemí byla kdysi s nějvětší pravděpodobností dvojitá, špaletová a osazena v líci fasády. Vnější křídla však byla zřejmě odstraněna. Všechna tři okna jsou lemována štukovými stuhovými paspartami a dosedají na průběžnou, lehce profilovanou, podokenní římsu. Také okna v prvním patře bývala kdysi dvojitá, špaletová, z nichž ještě zůstaly v líci fasády osazeny vnější rámy. Také tato tři okna jsou lemována štukovými paspartami. Stávající okenní výplně jsou však novodobé. Severní polovina průčelí je naopak jednoosá. V přízemí je prolomen vjezd zakončený stlačeným obloukem a osazený dřevěnými, dvoukřídlými vraty svlakové konstrukce, se vstupními dveřmi. V horní polovině mají vrata čtyři prosklenné otvory a ve spodní části dva kamenné patníky. V úrovni prvního patra je prolomeno jedno obdélné okno stejného typu jako výše popsaná okna. Hladká fasáda uličního průčelí je horizontálně členěna lehce vystouplou štukovou kordonovou římsou a je zakončena profilovanou korunní římsou. Severní štítové průčelí má v úrovni podkroví prolomen jeden obdélný okenní otvor. Dvorní průčelí není možné popsat, neboť chybí jeho dokumentace, s níž majitel zásadně nesouhlasil.