měšťanský dům

Jedná se o jednopatrový měšťanský dům, který je do náměstí orientován štítovým průčelím. Objekt je zakončen polovalbovou střechou krytou eternitem. Dům má jednoduše architektonicky řešenou fasádu. Uliční štítové průčelí je v každém podlaží prolomeno různým počtem otvorů. V přízemí se jedná o dva nestejně široké dveřní vchody. Každý z nich je opatřen dvojkřídlými dřevěnými dveřnicemi. Druhé nadzemní podlaží je prolomeno třemi okenními otvory, přičemž šířka meziokenních prostor je rozdílná. Podkroví je naopak osvětleno jen jedním oknem situovaným přesně na středové ose štítu. Všechny okenní otvory jsou vyplněny dvojitými, dvojkřídlými, šestitabulkovými okny, z nichž pouze podkrovní je osazeno v líci fasády, zatímco ostatní v mělké špaletě. Kolem všech oken probíhají jednoduché, malované šambrány. Plocha štítového průčelí je hladce omítnuta a členěna malovaným lizénovým rámem. Východní průčelí má oproti štítovému dosud neopravenou fasádu, na níž se v úrovni parteru projevuje vzlínající vlhkost. Toto průčelí je prolomeno třemi nepravidelně rozmístěnými a různě velkými okenními otvory v obou nadzemních podlažích. Okna v přízemí jsou opatřena venkovní mříží upevněnou ve špaletě. Obě krajní okna v patře jsou obdélná, dvojkřídlá, šestitabulková a osazena v líci fasády. Okno v severní části je navíc lemováno původní štukovou stuhovou paspartou. Stejná pasparta lemuje také malé prostřední obdélné okénko. V jižní části východní fasády jsou patrné stopy po nějakém pravděpodobném přístavku, který těsně navazoval na dům, ale v současné době už neexistuje.