měšťanský dům

Jedná se o jednopatrový měšťanský dům, jehož exteriér na první pohled upoutá právě pro oble upravené nároží. Dům je zastřešen valbově, přičemž na jižní straně je střecha doplněna třemi vikýři též valbově zakončenými. Oba krajní vikýře jsou ve srovnání s prostředním menší. Ve všech je prolomeno jedno obdélné, dvojkřídlé okno, s šestitabulkovým členěním. Postranní stěny vikýřů jsou stejně jako celá střecha kryty eternitem. Průčelní fasáda je horizontálně členěna kamenným obkladem soklu, průběžnou, podél celé fasády probíhající hladkou nadokenní římsou a je zakončena mohutnou fabionovou římsou s přesahem střechy, která vdechuje domu ojedinělou jiskru. Východní průčelí orientované do náměstí je v obou podlažích dvouosé, oblé nároží je jednoosé a jižní průčelí má pět os. Okenní otvory u celého objektu jsou osazeny ve špaletě, pouze se liší velikostí a členitostí. Krajní okna v obou podlažích jsou totiž dokonce dvanáctitabulková, zatímco ostatní okna jsou členěna osmitabulkovým rastrem. Okna dosedají na jednotlivé podokenní římsy a po obou svislých stranách je lemují hladké šambrány; okna v prvním patře se dotýkají spodní strany fabionové římsy. Co se týče dveřních otvorů, tak hlavní vstup do objektu je umístěn na třetí ose v jižním průčelí. Jedná se o nové, dřevěné, dvojkřídlé, kazetové dveře, jejichž horní čtvrtinu tvoří ventilační okénko. Další vstup do přízemních prostor objektu, využívaných k účelům cukrárny, je prolomen přímo v samotném nároží. Jednokřídlé dveře jsou přístupné po čtyřech vyrovnávacích schodech. Po obou stranách nárožního vstupu jsou situovány široké obdélné výkladce.