zřícenina Dolního hradu

Dominantou zříceniny tzv. dolního hradu je dosud stojící polovina válcové věže o průměru 11 m. Ve zdivu na úrovni prvního patra je dochována polovina vstupní chodbičky s ostěním vnějšího portálku, nad kterým se na vnější straně nachází kamenný znak pánů z Kunštátu. Jiné nadzemní zděné konstrukce staveb se nedochovaly. Na východním svahu vymezuje rozsah hradu příkop a těleso valu, které se na severní straně připojuje k plošině o rozměrech 30 krát 24 m. Plošina je od vlastního jádra hradu oddělena příkopem. Jižně od prostoru tzv. dolního hradu se nacházel tzv. horní hrad, jeho plocha je dnes z větší části pohlcena zástavbou obce v části "Sýpky". Původně se jednalo o dvojici hradů, situovaných na jedné skalní ostrožně.