sýpka usedlosti čp. 27

Hospodářský objekt se nachází na JZ straně travnatého dvora někdejší zemědělské usedlosti čp. 27, která se rozprostírá na JZ okraji vesnice. Velký patrový objekt (se zděným přízemím z pískovcových kvádrů a roubeným patrem) se sedlovou střechou krytou taškami je orientovaný podélnou osou ve směru SZ-JV. Směrem k příjezdové komunikaci (k SZ) se objekt obrací hladkým nečleněným průčelím (fragmenty vápenné omítky v přízemí, v patře fragmenty hliněné omítky) s jednou okenní osou. V přízemí se nacházejí dva samostatné prostory (chlévy). Patro bylo přístupné z pavlače, která se táhla po celé délce dvorního průčelí. Z vlastní pavlače se vstupovalo do čtyř samostatných původně (snad) chmelových komor (poslední komora je připojena na spáru). Levá komora má sedlový portálek, ostatní komory mají portálky s profilovanou římsou. Chlévy i komory patra mají trámové stropy. Krov s ležatou vaznicí je dodatečně vyvýšen - vzniklo tzv. půdní polopatro se svislým bedněním.