špýchar

Tvoří celek z kopií usedlosti z Hlinecka. Přízemní, roubený, drobný objekt na obdélném půdorysu, na podezdívce z lomového kamene, s přesahující polovalbovou střechou.Krytina - šindel. Zhlaví stropních trámů jednoduše zkrojené. Dřevo tmavé, spáry obílené. Na východní stěně nastavované druhotně použité trámy. Štíty svisle bedněné, překládané s kvadrilobickými okénky. Na podélné straně vlevo vstup v pravoúhlé trámkové zárubni se svlakovými dveřmi jednokřídlými dveřmi s dřevěným zámkem, vedle místo okénka jen drobný čtvercový větrací otvor ve spáře. Uvnitř jediný prostor s trámovým stropem s bedněným záklopem na sraz, podlaha mlatová, do půdního prostoru vstup po žebříkovém schodišti. Jednoduchá trojúhelná vazba krovu.