čtyřboká stodola

Jedinečná čtrnáctiboká roubená stodola se šindelovou střechou, neprůjezdná. Vjezd uprostřed podélné strany dvoukřídlými vraty ( konstrukce: trámkový rám, z líce svisle bedněný prkny na sraz.) , na protější straně mlatu jsou jen nízký průchod do zahrady s mělce segmentově vyříznutým nadpražím a sešlapaným prahem, dvířka svlaková, bedněná.. Konstrukce zastřešení je tvořena čtyřmi hranolovými sloupy s krátce přesahujícími podélnými průvlaky, přes něž příčně položeno 5 ks trámů, zatížených dalším průvlakem. Čelní sloupy mají složitý systém dvojitých vzpěr, spoje zajištěny kolíky.Roubení: trámy jsou ve svislé rovině hraněné, rybinové spoje, spáry nevyplněny. V interiéru uprostřed široký mlat, po stranách přístodůlky, jejichž přepážky nejsou v úplnosti dochovány, zachovaly se jen krátké úseky u vstupů a stopy po jejich uchycení na stojkách. Vazba krovu hambalková (3 hambalky), krokve nad střední částí hraněné, na bocích z kulatiny.