vila JUDr. Františka Švece

Exteriér: Vila : hlavní průčelí (=jižní průčelí) – tříosé průčelí, v přízemí: částečně vyneseno na sloupy, v západní ose vystupuje autentická terasa na sloupech, s trubkovám zábradlím, přístupná v JZ rohu původním spirálovým betonovým, schodištěm s trubkovým zábradlím, na spodní straně terasy se zachovalo původní kruhové světlo s mléčným stínidlem a žlutým kovovým rámem; okno ve střední ose je dvojdílné, v patře: všechna okna i dveře jsou původní s ocelovými rámy a kováním, nad okny jsou větrací průduchy – technicky řešené jako perforovaný tunel, ve kterém je perforovaný hranol, který posunutím otevře či uzavře větrací otvory, skla oken jsou novodobá, terasa má novou izolaci, na které je položena původní dlažba, v 2. patře: terasa s původním soklem a trubkovým zábradlím, dlažbou, ve které jsou umístěny dva obdélnými betonové květníky, na východní straně terasu kryje autentická markýza na sloupech, která se sestává z betonové konstrukce vyplněné původními skleněnými luxférami v betonovém rastu, ve východní zídce terasy je situován původní květník, okna i dveře jsou novodobá - východní průčelí – dvouosé, v přízemí: novodobá vjezdová vrata, původní jednodílné okno, v 1. a 2. patře jsou novodobá dvoudílná - západní průčelí – v přízemí: dvouosé s dvojdílným a šestidílné novodobým oknem, ve 2. patře uskočené - severní průčelí – tříosé, ve střední ose je půlkruhový schodišťový rizalit s původním pásovým oknem, v přízemí: původní dvoudílné a štěrbinové okno, předsíň –ve stejné formě, avšak bohužel s vyměněnými původními kovovými stěnami a dveřmi za novodobé plastové, předsíň kryje původní markýza, ne jejíž spodní straně je původní kruhové světlo s mléčným stínidlem a žlutým kovovým rámem, v západní ose je dvoudílné okno, v prvním patře: původní štěrbinové okno, dále dvoudílné okno, v západní ose je původní šestidílné okno, v 2. patře v západní ose jsou původní balkón s trubkovým zábradlím a původními dřevěnými dveřmi s větracím systém shodným jako u oken na hlavním průčelí v 1. patře