návesní kaple

Jde o drobný objekt z let 1870 - 71, s podélnou lodí zaklenutou českou plackou a pětiboce uzavřeným přesbytářem. Průčelí je členěno pilastry a zdobeno štukovou výzdobou, vrcholí štítem a vížkou. Jediná stojící památka na zaniklou obec Stará Huť (Althütten), která ležela v prostoru dnešního vojenského újezdu Boletice, severně od Hodňova. Jde o drobnou návesní kapli na nevysokém hrubém soklu z let 1870 - 1871, s podélnou lodí zaklenutou českou plackou a pětiboce uzavřeným přesbytářem. Průčelí je členěno pilastry a zdobeno štukovou výzdobou, vrcholí štítem a vížkou. Vstupní průčelí je v ose členěno segmentově sklenutým vstupem v kamenných venýřích, nad nímž je ve štuku nápis "IHS". Nad nápisem kruhové okénko s malovanou šambránou. Po stranách vstupu dva vystupující pilastry s ionskou hlavicí ve štuku v ploše pilastru. Obíhající římsa je profilovaná a výrazně vystupující, přičemž odděluje štít od hlavní hmoty. Štít s oblounovými křídly má po stranách ve štuku vyvedeny datace "1870" (na levé straně) a "1992". V ose je okénko s dřevěnou okenicí, okénko je segmentem zaklenuto. Za štítem navazuje vížka zvoničky. Postranní stěny jsou hladké po jednom vyšším okně s půlkruhovým nadpražím a malovanou šambránou. Tři strany závěru zdobeny malovanými lisenami, v centrální ose závěru je jedno drobné kruhové okénko s malovanou šambránou. Zastřešení kaple je sedlové, vížka je čtvercového půdorysu, prolomena na všech stranách po jednom otvoru se segmentovým nadpražím a s dřevěnými žaluziemi. Zastřešení vížky je stanové kryté plechem a vrcholí kovovým křížkem.