kříž

Objekt typově na rozhraní mezi křížem a božími muky – litinový kříž vsazený do vysokého kamenného žulového sloupku. Sloupek vyrůstá ze čtvercového soklu rozměrů 106 x 106 cm s jehlancově zkosenými a mírně vyžlabenými hranami, vrcholová část soklu seříznuta. Ze středu soklu vyrůstá kamenný sloupek toskánského typu, opatřený krychlovou patkou. Stěny patky zdobí mělké vpadliny s konkávně zkosenými rohy, na jedné ze stěn je vytesán letopočet 1852. Zkosením je na patku napojen 179 cm vysoký hladký toskánský sloupek s poměrně výraznou entází. Sloupek završuje zploštělá kamenná hlavice hranolového tvaru, zdobená na stěnách mělkými nezdobenými vpadlinami se zkosenými rohy. Z hlavice vyrůstá zdobný barokizující litový kříž výšky 118 cm. U paty kříže půlkruhově zakončený „výklenek“ lemovaný pilastry s římsovou hlavicí, v ploše reliéfní postava Ježíška. Kříž v ploše zdobený reliéfním vegetativním motivem, příčné rameno tvořené plastickými rozvilinami. Na kříži zavěšen drobnější korpus Ukřižovaného Krista opatřeného stříbrozlatavým nátěrem. Pod korpusem zavěšena litinová oválná tabulka lemovaná vavřínovým věncem, v ploše bílý nápis kapitálkami „LAUDETUR JESUS CHRISTUS“.