pivovar

Bývalý pivovar je situovaný po pravém straně vjezdu do dvora čp.7. Jde o obdélný jednopatrový objekt o rozměrech 13,4x5,3 m, štítově orientovaný, z kamenného zdiva. Na východním a severním průčelí se dochovala sgrafitová výzdoba (částečně překrytá vápenným nátěrem) - sgrafito naznačuje jednoduché kvádrování s obdélníky o velikosti 70 x 40 cm. Uliční průčelí je prolomeno v přízemí v ose malým kruhovým otvorem, v patře téměř čtvercovým okénkem s vloženou provlékanou mříží a ve štítě dvěma malými vodorovně obdélnými větracími otvory. Severní dvorní průčelí se vstupem zakrytým sedlovou stříškou a dvířky v patře, má pouze dvě okenní osy nerovnoměrně situovanými. Ve východním průčelí je umístěn vstup do suterénu budovy, ve vrcholu trojúhelného štítu prolomen malý trojúhelný větrací otvor. K průčelí přistaven drobnější novodobější hospodářský objekt, který není součástí návrhu. Jižní průčelí je z větší části zakryto stavbou souseda. Celý objekt je završen sedlovou střechou s dvojitou bobrovkovou krytinou bez dešťových okapů.