venkovská usedlost

Velká zemědělská usedlost tvořící čtyřstranný dvůr, situovaná na nároží původní návsi, která byla později druhotně zastavěna. Dominantní hmota patří dvoupodlažnímu obytnému domu, do kterého se vstupuje z okapové, boční strany od místní komunikace, na nádvorní straně má krátkou bedněnou pavlač. Obytná část pokračuje v ose chlévy se sýpkami a komorou v patře. Kolmo na obytný dům, směrem k návsi navazují přízemní chlévy ( snad druhotně zřízené z nejstarší obytné části) s průjezdovou klenutou branou do dvora. Na průjezd navazuje komora se zvýšeným patrem a na ni kolmo (naproti obytnému stavení) otevřená kolna na uložení hospodářského nářadí a povozů. Půdní prostor sloužil jako seník. V nároží na kolnu navazuje rozměrná stodola a na ni dále maštal , a uzavírají tak na 4. straně dvůr.