soubor soch

Obě sochy dosti statického provedení jsou převýšené, což odpovídá jejich původnímu umístění - vysoko na průčelí zbořeného minoritského kostela sv. Františka Serafinského v Mostě. Socha sv. Antonína Paduánského zobrazuje stojícího světce, ne jehož levé paži sedí Ježíšek v dlouhém šatu. Sv. Antonín drží v pravé ruce pozlacenou lilii, hledí na Ježíška. Ježíšek se obrací ke sv. Antonínovi, jeho levá ruka spočívá na světcově krku. Obě postavy mají zlacenou svatozář. Socha sv. Františka Serafinského zobrazuje stojícího světce v hábitu s pláštěnkou, hábit přepásává cingulum s růžencem. Pravá světcova paže je ohnutá v lokti před tělem, ruka drží krucifix. Levá světcova paže visí podél těla, ruka přidržuje lebku. Světec hledí na krucifix.