sýpka

Usedlost čp.11 se nachází v řadě usedlostí, položených podél severní strany obdélné návsi, skrz kterou v současné době prochází obcí průjezdná komunikace. Řada usedlostí je od návsi částečně odsazena, prostor mezi nimi zaujímají vjezdové komunikace a zahrady. Jednotlivé objekty usedlosti čp.11 se rozkládají kolem obdélného dvora. Památkově chráněný roubený špýchar v kožichu byl vystavěn v jihovýchodním rohu areálu usedlosti, vpravo od vjezdové brány. Je obdélný, patrový, částečně podsklepený, zakrytý sedlovou střechou s lepencem, štítově orientovanou k návsi, krytou pálenou drážkovou krytinou. Střecha je severním směrem prodloužena a svým přesahem zakrývá soudečku mezi špýcharem a sousedním objektem chléva. Západní a část severní obvodové stěny je zděná z lomového kamene, ostatní strany jsou roubené z hraněných trámů, opatřené z vnější strany hliněnou omazávkou a omítkou. Hlavní průčelí, obrácené k jihu, je prosté, hladká obílená omítka, sahající až k terénu bez soklu, je nerovná, prolomené pouze jedním drobným svisle obdélným větracím okénkem. Vrcholí trojúhelným, směrem dovnitř silně vyhnutým štítem, v jehož hrubě hlínou omazané ploše jsou umístěna dvě malá zasklená okénka. Stejně konstruovaný je štít protilehlý, obrácený do soudky.