zřícenina hradu Choustník

Zřícenina hradu se nachází na západním výběžku vystupujícího skalního bradla. Jádro hradu tvoří dva samostatné celky. Kolem se zachovalo rozsáhlé valové předhradí. Nachází se na západním výběžku vystupujícího skalního bradla. Směrem na jihovýchod vystupují další skalní bloky, na kterých byly pravděpodobně předsunuté obranné stavby. Vlastní hrad s předhradím má přibližně lichoběžníkový tvar. V místě bývalé brány do předhradí na severozápadě hradu je novodobá dřevěná palisáda s dřevěnými vraty. Po levé straně u obvodové hradby je řada novodobých dřevěných staveb v místě bývalých hospodářských budov. Cesta stoupá ke studni, u níž se obrací a vede na renovovaný dřevěný most k jádru hradu. Jádro se rozpadá na dva samostatné celky, každý se svou vlastní čtverhrannnou věží. Na jižní straně doplňuje hrad později vystavěný parkán.