zámek

Areál zámku se rozkládá na severovýchodním okraji obce. Zámecká zahrada je situována na sever a severozápad od budovy zámku. Celý pozemek zahrady je poměrně svažitý a je exponován k jihu. Jde o přírodní zámeckou zahradu s volnou úpravou, bez výrazných kompozičních os. Západně od budovy zámku vytvořeno plato pro pořádání kulturně - společenských akcí a svah nad ním upraven 5 terasami s opěrnými zídkami z kamenene (opuky) výšky 40 cm. Zhotoveno asi kolem roku 1975. Umělecko - řemeslná a technická díla: Vstupní kovová brána dvouřídlá v západním oplocení parku. Zhotovena z ocelové pásoviny a čtyřhranných profilů. Jedná se o uměleckou kovářskou práci. Brána zhotovena po roce 1975 a ve svém histroizujícím výrazu využívá rostlinné motivy. Oplocení, ohrazení: Na severní straně zahrady tvoří oplocení kamenná ohradní zeď (dnes již opravena pomocí betonu), na západní straně také původní kamenná ohradní zeď 2 m vysoká. Na jihu plot z ocelového pletiva s betonovými sloupy. Na východě živá stěna z douglasek a plot z ocelového pletiva.