objekt LO vz. 37

Železobetonový typisovaný objekt lehkého opevnění vzoru 37 se nachází cca 500m SV od Jedovar. Jedná se o typ s označením 140, což označuje úhel, který svírají k sobě navzájem dvě boční střílny objektu; zároveň se též jedná o zesílený typ objektu, který byl nasazován do zvláště exponovaných míst, nebo tam, kde se uzavíral úsek. Stěny tedy jsou oproti běžnému typu 140 zesíleny - čelní stěna (JZ) má tloušťku 120cm, ostatní stěny 80cm a strop je tloušťky 100cm. Z JZ navazuje na čelní stěnu kamenná rovnanina s valem se zeminou. Objekt je protáhlého obélného půdorysu se zešikmenými rohy na S a V a se dvěma uchy, chránícími boční střílny. Hrany jsou zaoblené a tudíž je objekt opticky méně nápadný. V současnosti je obnoveno barevné maskování z doby mobilisace. Boční mírně obdélné střílny umožňují palbu v rozsahu 60° horizontálně a cca 40° vertikálně. Obdélný pravoúhlý vchod se nachází na SV straně. Vstup je osazen kovovou mříží. Ve vnějších stěnách se rovněž nacházejí drobné otvory větrání a granátového skluzu. Zastřešení - strop - je na vnější straně osazen kovovými háky, na které se upevňovala maskovací síť.