měšťanský dům

Původně středověký měšťanský dům na dlouhé gotické parcele, půdorysu písmene L. Dvoupatrový dům byl v roce 1914 v podstatě znovu vystavěn Antonínem Fákem. Dům na obdélném půdorysu má sedlovou střechu s hřebenem kolmým k náměstí. Výrazné secesní průčelí se odvolává na vídeňský typ provedení. Průčelí je čtyřosé – okna jsou protáhlého obdélníkového tvaru, dvoukřídlá s vrchní ventilací. Ve svislých osách mezi okny jsou umístěny obdélné výplně. Nárožní pilastry v úrovni 3. NP jsou členěny trojbokou kanelurou s výrazně stylizovaným zakončením obloučkem místo hlavice. Trojúhelný štít je oddělen mohutně profilovanou římsou. Štít vrcholí stlačeným obloukem s volutami po obou stranách. Uprostřed je pak prolomeno úzké oválné okénko.