most XI.- Křižanovský viadukt

Vysoký kamenný tříobloukový viadukt nese železniční trať vedoucí zde v mírném oblouku. Postaven je z poměrně malých kvádrříků, pouze valené klenby plných oblouků jsou z kvádrů velkých. Do kleneb jsou dodatečně osazeny trubky odvádějící z konstrukce vodu. Pilíře obdélného půdorysu se nahoru mírně zužují až po vysazenou jednoduše profilovanou pateční římsu, pod polovinou výšky mají jednu vrstvu zdiva provedenu z velkých kvádrů. Na krajích mostu, na obou jeho stranách je po jakémsi opěrném pilíři. Koruny zdí jsou kryty jednoduše profilovanými římsami, do níž jsou osazena zábradlí snýtovaná z ocelových válcovaných profilů „L“. Pod středním obloukem vede cesta, po jejíž jihozápadní straně protéká pod mostem ve vyzděném korytu Křížanovský potok.