dům

Dům je situován na půdorysu písmene L s předstupující částí na východní straně a nachází se ve svažitém terénu, ve směru Z-V. Hlavní střecha domu valbová, rovnoběžná s ulicí a je zakončena sedlovou střechou na jižní straně. Střecha je kryta novou pálenou krytinou typu Portugal. Hlavní průčelí do ulice je pětiosé, s okenními osami nad sebou. Přízemí domu s mělkou bosáží dosedá na mírně předsazený sokl a je ukončeno patrovou profilovanou římsou, která je oplechována. Parter domu je členěn třemi dveřními otvory a dvěma okenními otvory se štukovým jednoduchým lemováním. Okna jednoduchá, bez členění a osazena v líci fasády. Dveřní otvor zcela vlevo a vpravo má rovněž štukové lemování a dveře jsou nové, jednokřídlé a prosklené. Středový hlavní dveřní otvor je v kamenném portálu s nadsvětlíkem. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé, kombinované konstrukce, na líci rámová a na rubu rámová. Plocha patra je prolomena pěti okenními otvory ve štukové profilované šambráně dosedající na průběžnou podokenní římsu. Okno dvojité, dvoukřídlé, členěno pevným poutcem do T a osazeno v líci fasády. Hlavní průčelí je ukončeno profilovanou odstupněnou korunní římsou. Boční východní štítová fasáda je jednoosá a architektonicky pojednána shodně jako hlavní průčelí, se všemi horizontálními římsami. Přízemí je prolomeno okenním otvorem ve štukové šambráně, kde okno osazeno v líci fasády, je dvoukřídlé a členěno na šest polí. V patře je zazděný otvor, slepé okno ve štukové šambráně. Boční západní fasáda je architektonicky pojednána shodně jako hlavní průčelí, se všemi horizontálními římsami a bez bosovaného přízemí. Boční fasáda je osmiosá, přičemž v patře je šestá a sedmá osa sdružena. Okenní otvory v přízemí i v patře mají jednoduché štukové lemování. Okna v přízemí jsou šestitabulková, dvoukřídlá a dvojitá a osazena v líci fasády. Okna v patře dosedají na průběžnou podokenní římsu a jsou členěna pevným poutcem do "T". Boční východní pavlačová dvorní fasáda má přesah střechy, která vytváří zastřešení pavlače. Fasáda je nestylová, hladká a členěna okenními a dveřními otvory a patrovou dřevěnou pavlačí, která dosedá na kovové, velmi subtilní ornamentální konzoly. Přesah střechy je podepřen dřevěnými sloupky. Okenní otvory nejsou v jednotném okenním rozvržení, mají různý tvar i různé členění. Převážne jsou osazeny v líci fasády a jsou šestitabulkové. Zadní jižní štítová fasáda je zcela nestylová, hladká a členěna okenními otvory a balkónem v patře. Východním směrem je dům rozšířen o přízemní přístavek bez oken, který vytváří v patře terasu přístupnou z pavlače. Zadní dvorní jižní fasáda je architektonicky pojednána shodně jako hlavní průčelí, se všemi horizontálními římsami. Fasáda je v přízemí členěna dveřním otvorem, kterým se vstupuje do sklepení a dvěma okenními otvory v různé výškové úrovni. Patro je členěno rovněž dvěma okenními otvory v okenních osách nad sebou. Okna se štukovým jednoduchým lemováním. Na východní straně od domu se nachází dvorek nepravidelného půdorysu, který je ohraničen novým dřevěným plotem na betonové podezdívce. Plot na podezdívce je bez památkové ochrany. Dvůr je zatravněn. Ve dvoře stávaly drobné hospodářské objekty, které byly zbourány.