polygonální stodola

Tvoří celek s kopií usedlosti z Hlinecka. Roubená stodola na obdélném půdorysu s nadvýšeným vjezdem, není průjezdná.Sedlová střecha kryta šindelem, pod štíty podlomení. Stěny mají výšku jen asi 130 cm, vjezdová vrata točnicová, rámové konstrukce, svisle bedněná, patrně kopie. Interiér: Podél mlatu po obou stranách přístodůlky. Je zde umístěno nářadí sloužící k obdělávání půdy. Konstrukci zastřešení tvoří 4 nosné sloupy s jednoduchým překladem, na němž je patro z trojice příčných trámů, bez záklopu. Mezi sloupky jsou přepážky oddělující přístodůlky. Přepážky mají prahový a parapetní trám s ohlazenou nepřitesanou vrchní hranou, část přepážek po stranách je roubená, část prázdná nebo s laťovou výplní.