suška lnu

Drobný přízemní obdélný roubený objekt na lomové kamenné podezdívce, se šindelovou sedlovou střechou stojící ve svahu. V exteriéru se uplatňuje omítaný a obílený blok zdiva otopného zařízení. Štíty svisle bedněné z fošen, v jednom dvířka s přeneseným kováním pozd. barok.typu. Interiér dvouprostorový. V prvním, menším prostoru - předsíňce- je otevřené ohniště vyzděné včetně dýmníku z cihel a omítané, odkud se půlkruhově zaklenutým otvorem přikládá do malé vyhřívací pece. Ve druhém (úpravna)- větším a dvěma čtyřtabulkovými okénky osvětleném prostoru, se zmíněnou kachlovou pecí se na žebřinách dosoušel rozložený len a také se zde len dále zpracovával (lámal, čistil). Suška je vybavena původním inventářem. Stropy z drobné kulatiny na příčném trámu, podlaha mlatová. Dveře v trámkové zárubni, svlakové, z mohutných fošen, kovaný zámek pozd.barokního typu, otevřený. Na půdě podlaha opatřena mazaninou, vazbu krovu tvoří jen krokve.