suška ovoce

Drobný (cca 2,5 x 4 m, výška stěn kolem 2 m), roubený , zčásti bedněný objekt sloužící k dosoušení ovoce.Střecha sedlová, krytina - šindel. V roubené části se zvenčí pohledově uplatňuje zděný blok otopného zařízení. V bedněném přístavku prosté nečleněné okénko. Interiér je dvojprostorový (předsíňka a vlastní sušárna), dělící příčka je v dolní části roubená, k ní přiléhá vlastní sušárna s bedněnými dvířky. Uvnitř nad vodorovným zděným kanálkem jsou umístěny rošty na ovoce. Na okraji kanálku se udržoval oheň, stoupající teplý dým sušil ovoce rozložené na dřevěných roštech. Stěny v sušárně jsou vymazané, shora je také silná vrstva mazanice. V předsíňce mlatová podlaha, prkenné lištované stěny,prostor bez zastropení, volný průhled do krovu. Dveře z fošen, na čelní straně lištované. Krov velmi jednoduchý - vazbu tvoří jen krokve z hraněné kulatiny.