hájenka

Roubený, přízemní objekt, komorovochlévního typu. Sedlová střecha se šindelovou krytinou, u štítu s podlomením a kukličkou. Štít bedněn ve středním poli svisle, v bočních šikmo a ve vrcholu, nad římsou s obloučkovým vlysem je bedněn vějířovitě. Zděný komín. Okna šestitabulková, s dřevěným parapetem. Podél objektu nad svahem je zvýšené zápraží, dlážděné kamennými deskami. Chodník chrání přesah střechy s vyřezávanými zhlavími stropnic. Vstup do obytné části v trámové zárubni s ležatým nadsvětlíkem, dveře bedněné ze silných fošen, kovaná klika. Obytná část se skládá ze světnice, síně a komory. Široká světnice, osvětlená jedním oknem v čele a jedním z boku, s přisvětlením v zadní stěně drobným okénkem s kovaným trnem mříže, má trámový strop s prkeným záklopem a novou prkennou podlahu. Ve světnici kachlová kamna se zatápěním ze síně. Síň má shodnou konstrukci stropu, v komoře je strop povalový, z půlkulatiny.Vzadu chlév je přístupný ze zápraží trámovou zárubní a dveřmi svlakové konstrukce se žaluziovou výplní. Zastropení tvoří bedněný lištovaný záklop na jednom průvlaku.Interiér vybílen.