hotel Praha

Budova hotelu na obdélném půdorysu s dvorními křídly a novějšími přístavky. Objekt byl původně jednopatrový, zastřešený sedlovou střechou s hřebenem střechy souběžným s průběhem ulice, s velkým středním vikýřem se sedlovou střechou. Na místo vikýřů bylo později realizováno mansardové patro. Štít vikýře je v dolní části tříosý, v horní dvouosý. Na dvorních křídlech dnes střecha sedlová s valbami a s drobnými valbovými vikýřky, kryta byla eternitovými šablonami. Na dvorní straně je střecha nesena dřevěnými konzolkami se vzpěrami. Krov je původní, hambalkový, pouze s dílčími protézami. Obvodové zdivo je vyzděné z lomového kamene, doplněno pouze v segmentových a půlkruhových záklencích vstupů cihlami, rozšiřovaná část je pak cihlová. Pod okny patra jsou mohutné vylehčovací oblouky. Uliční průčelí je prolomeno osmi okenními osami, vstup je umístěn ve druhé ose z leva. Okna jsou obdélná, členěná na kříž. Fasáda objektu byla v celém rozsahu obložená dřevěným bedněním (svislé kladení na ploše fasády, štít vikýře diagonálně) se zalištováním spár a jednoduchým oddělením pater objektů, nicméně při poslední stavební úpravě bylo bednění odstraněno.