kaple

Volně stojící neomítaná kaple postavená na vrcholu kopce Velký Roudný. Zdivo kombinované, cihelné, lomový a umělý kámen. Kaple jednolodní obdélné dispozice s otevřenou plochostropou předsíní a pravoúhlým závěrem. Střecha sedlová s otevřenou lucernou, krytou jehlancovou stříškou s dřevěným jetelovým křížem ve vrcholu, krytina břidlicové šablony. Vstupnímu průčelí dominuje mohutná půlkruhová arkáda dosedající na masivní pilíře s náznakem hlavice. Východní zeď kaple prolomena oknem se segmentovým záklenkem vyskládaným z klenáků, ve vrcholu oblouku hlavní klenák. Paprsčité členění okna a dekorace prosklení je shodná s řešením světlíku nad novými vstupními dvoukřídlými dveřmi do kaple. Ostatní průčelí jsou z lomového kamene, členěná pouze průběžným soklem a korunní římsou. Podlaha otevřené předsíně z litého betonu.