rozhledna Svobody - Hýlačka

Rozhledna stojí na vyvýšeném místě (s názvem Hýlačka), v místní části Tábor - Větrovy, poblíž místního sportovního areálu. Rozhledna je obklopena vzrostlými stromy, což se nepříznivě projevuje při rozhledu do krajiny. Rozhledna je postavená na polygonálním půdoryse, má podobu husitské hlásky. Je 18 metrů vysoká, celodřevěná, posazená na kamenné podezdívce. Přibližně do 2,5 metru je stavba na svislo pobita prkny, namořenými do barvy tmavě hnědé. Do rozhledny se nastupuje po 5ti betonových stupních, dveře jsou jednokřídlé dřevěné plné. Nad dveřmi je střecha přizvednuta do tvaru krátké sedlové stříšky s otevřeným trojúhelným štítem. Nad bedněním se stavba po celém obvodu směrem nahoru zužuje a tvoří tak střechu - původně šindelovou, dnes pobitou eternitovými šablonami. V horní části je krytina přerušena průběžným pásem oken s drobným členěním, střecha dále stoupá nahoru (těsně nad okny s přesahujícím kšiltem po celém obvodu stavby) až na vrchol rozhledny, který tvoří už pouze jedna hrana s dvěma bodci po stranách.