sýpka

Sýpka na východní straně dvora je dvouposchoďová stavba na obdélném půdorysu. Stavba má v úzkých stranách v prvním a druhém podlaží vždy jedno úzké naležato položené obdélné okno a v lichoběžníkovém štítu dvě oválná svislá okna typu volského oka. V dlouhých osách je prolomeno sedm malých obdélných naležato položených okenních os. Dvorní strana sýpky je členěna navíc dvěma hranolovými patrovými stavbami, z nich jižní věžovitá stavba je pravděpodobně původní zámeckou věží. Hladká fasáda sýpky je akcentována výraznou profilovanou podstřešní římsou, které nese sedlovou střechu. Nad lichoběžníkovými štíty střecha přechází ve střechu valbovou. Střechy nad věžovitými stavbami jsou sedlové, v přední části s valbou. Střešní krytina pálená bobrová taška. Pod částí stavby se nacházejí sklepy.