židovská škola

Nachází se v jihozápadní části obce Tučapy, při komunikaci Tučapy – Soběslav. Jednopatrová obdélná budova s valbovou střechou. Zděná, hladce omítaná, dle starších údajů zdivo kamenné. Na jižním nároží vystupuje mohutný opěrný pilíř. Jihozápadní fasáda v severní části přízemí dvoukřídlé obdélné okno, v jižní obdélné okénko zřejmě do utilitárních prostor. Patro totožné rozmístění otvorů. Severozápadní fasáda trojosá, dvoukřídlá obdélná okna. Severovýchodní fasáda dvojosá, v severní ose dvoukřídlá okna, v jižní vstup, nad ním nedokončený novodobý balkónek přístupný dveřmi z patra. Jihovýchodní fasáda šikmá plocha navazující na nárožní opěrný pilíř, v patře valeně zaklenuté okénko. Střešní krytina keramická tašky bobrovky dvojitě na řídké laťování – korunové krytí. Objekt je nepřístupný.