kaple Anglikánská

Stavba z režného neomítnutého zdiva z ostře pálených cihel sestává z lodi a výrazně odděleného presbyteria, jehož závěr je půlkruhový. Sedlová střecha je pokryta taškovou krytinou. Na hřebenu střechy nad lodí jsou na protilehlých koncích znamení kříže z kamene. Okna presbyteria jsou jednoduchá, klenutá lomeným obloukem. Okna lodi jsou sdružená s jednoduchou rozetou. Všechna mají barevné výplně. Vchod pod dřevěným pavlánem má členěný kamenný portál, nad vchodem se nachází velké rozetové okno. Dlažba je keramická. Kazatelna v levém rohu je nízká, cihlová, půlkruhová, parapet a pultík kamenný. Oltářní mensa a lavice jsou dřevěné, jednoduchého tvaru. Vnitřní prostora je omítnutá, presbytář zakončuje vítězný oblouk z kamenných článků. Patka vítězného oblouku je podepřena dvěma sloupky na konzolách. Loď je zaklenuta dřevěnou klenbou ve tvaru lomeného oblouku.