činžovní dům

Jedná se o řadový dům o zvýšeném suterénu, čtyřech nadzemních podlažích (zvýšené přízemí) a podkroví. Dům má nepravidelný půdorys přibližně tvaru písmene T. K přední dvoutraktové části je směrem do dvora, přibližně uprostřed, přisazen schodišťový rizalit, k němuž z jižní strany přiléhá druhý - hlubší rizalit s kuchyněmi. Přední část domu je zakryta sedlovou střechou, doplněnou směrem do ulice štítem. Dispoziční řešení jednotlivých podlaží jsou obdobná, s dvěma byty v každém podlaží. V přízemí je navíc v ose vložen vstupní vestibul (vyrovnávací schody) a chodba k dvouramennému schodišti. Průčelí je osově symetrické, v principu čtyřosé. Zvýšené přízemí je odděleno kordonovou římsou od plochy průčelí 2. - 4. NP, zakončené hlavní římsou a ve střední části průčelí štítem bez oken. V prostředních dvou osách předstupují v úrovni 2. - 3. NP mělké segmentové arkýře. V úrovni 2. NP před oba arkýře předstupují segmentové balkony se zděným zábradlím. Obdobně řešené balkony jsou ve 3. NP v obou krajních osách. Okna v arkýřích jsou sdružená ze tří jednokřídlých obdélných oken s pevným poutcem, členěných do malých tabulek. Ostatní okna jsou šestikřídlá s pevným poutcem, okna v 1. NP pod arkýři jsou čtyřkřídlá. Okna v 1. a 4. NP jsou ukončena segmentově. Balkonové dveře v osách čtyř oken mají atypicky řešená křídla - prosklená plocha je v horní části ukončena segmentem a směrem dolů se zužuje. V ose průčelí je hlavní vchod tvořený dvoukřídlými kazetovými dveřmi s částečným prosklením a zdobnými mřížemi. Vchod je zdůrazněn plastickým štukovým portálem. Mezi volutami v horní části portálu je elipsové okno osvětlující vestibul. Po obou stranách vstupu je plastická výzdoba, jejíž součástí jsou stylizovaná písmena S. Plocha průčelí v úrovni přízemí (1. NP) je rozčleněna vertikálním vlnovkovým geometrickým dekorem. Plocha průčelí 2. - 4. NP je rozčleněna čtyřmi pilastry se zdobnými patkami a hlavicemi. Mezi prostředními dvěma pilastry je v úrovni hlavní římsy vložen trojúhelný vykrajovaný štít. Štít je v ose zdůrazněn plastickým vertikálním prvkem. Zbývající plocha je vyplněna plastickým geometrickým „šupinovým“ dekorem. Podobně řešený dekor (geometrické rozčlenění plochy) je použit také v horní části obou arkýřů. Pilastry i arkýře jsou doplněny plastickým perlovcem. Pod okny 3. NP a po stranách oken 4. NP je plastická stylizovaná výzdoba v podobě kartuší a rostlinného dekoru. Průčelí je doplněno také kovovými zdobnými prvky - před okny a na zábradlí balkonů jsou ohrádky na květiny, dekorativně pojaté je také plechové zastřešení arkýřů. Dvorní průčelí je zcela nečleněné s hladkými plochami omítek. V čele rizalitu (s kuchyněmi) jsou přes celou výšku dřevěné prosklené verandy.