Státní ústřední škola bytového průmyslu

Školní budovy zahrnují hlavní křídlo, budovu dílen v Z části a mezi nimi severní spojovací křídlo. Hlavní budovu tvoří dlouhý kvádrový objem s plochou střechou, členěný velkými okny a trojicí říms. Na krajích vystupují převýšené rizality ukončené náznakem cimbuří. Před hl. vstupem je vystavěna plošina se schodištěm a pilířovým zábradlím. Do prostoru dvora vystupuje schodišťový rizalit s rozměrnými vitrajovými okny. Spojovací křídlo má stejný charakter jako uliční průčelí. Dílenské křídlo je industriálního charakteru. Z jednoduché fasády s velkými průmyslovými okny vystupuje rizalit s pomocnými prostory a schodištěm. Střecha je téměř plochá. K dílenskému křídlu přiléhá na J kolna jednoduché pilířové konstrukce. V S části navazuje zaoblené křídlo s učebnami. Dvorek při ulici Ondříčkově vymezuje zídka s plotem a bránou, na J konci dvora stojí ohradní zeď.