banka

Průčelí je třípatrové s vikýřem, čtyřosé. Přízemí má plastické pásování, v druhé okenní ose zleva výrazně plasticky vystupuje portál se zaoblenými výstupky po stranách, v čelní stěně portálu je obloukový vchod flankován mohutnými pásovanými pilastry, které nesou sedlovitě se vzdouvající těžkou římsu s mírně plastickou klikatkou. Na římse po stranách sedí sochy (zřejmě alegorie),v mírně nadživotní velikosti. Nad portálem ještě vystupuje ze stěny trojboký nástavec se štukovou kartuší v čelní stěně, s plechovou neckovou stříškou. Ostatní okna v přízemí jsou oblouková. 1. až 2. patro svazují těžké kanelované polosloupy vysokého řádu (nad portálem) nebo pilastry. Okna 1. až 2. patra jsou obdélná, v paralelních mělkých rámech (v 1. patře) mezi okny 1. a 2. patra je vždy ještě mělký obdélný rám, který je tmavší. Nad 2. patrem je výrazná těžká římsa se zubořezem, v úrovni portálu a v krajní ose vpravo je navíc s obdélným balkonem se zděným prokrajovaným zábradlím. Na koutových pilířcích balkonu se štukovými rozetami u balkonu jsou nad vchodem putti, u balkonu vpravo při nároží se nachází dekorativní váza střídmých klasicizujících tvarů. Ve 3. patře jsou segmentová okna v obloukových profilovaných tmavších rámech, stěna zde je členěna mělkými lizénami. Korunní římsa je těžká, se zubořezem. Nad třemi okenními osami zleva je velký štít, tvarově složený ze dvou čtvrtkruhů a půloblouku ve vrcholu. Ve štítu uprostřed jsou tři úzká obdélná okénka vedle sebe, mimo to jsou zde mělká probrání v omítce, tvarů se štítem, tmavší barvy. Barevnost budovy je řešena takto: sokl, většina portálu, tektonické a plastické články jsou šedavé, podobně i obdélné výplně, stěny průčelí i vikýře, pasivní stěna portálu jsou žluté. Fasáda je zachována v původním stavu, včetně oken většina okenních kliček včetně štítků je původních. Fasáda je bohatě členěna a průčelí je zdobeno sousoším nad hlavním vstupem do objektu a ve 2. podlaží.