výšinné opevněné sídliště - hradiště, archeologické stopy

Hradiště se nachází na vrcholku Liščího vrchu. Předhradí na SZ je odděleno od Z svahu až 3 m hlubokým a více než 10 m širokým příkopem. Na předhradí se zdvihá menší homolovitý útvar nejasného původu. Předhradí se spojuje s vlastním hradištěm užší šíjí. Vlastní hradiště je od předhradí chráněno mohutným kamenným valem, vysokým téměř 4 m a širokým při patě až 7 m, na jehož koruně jsou pravidelné prohlubně – zřejmě pozdější zásahy. Tento val chrání S část Z strany, na jeho S okraji ústí do hradiště cesta z předhradí, na J končí opět cestou, tentokrát asi již pozdější. Další val, již menší o výšce do cca 0,5 m vysoký, probíhá v J části V hrany, může však jít o mladší záležitost (v souvislosti s pastvinami?). Svahy hradiště jsou prudké, v S svahu umělé plošiny, jejichž příslušnost k hradišti je opět nejasná. Na ploše samotného hradiště o délce 200 m a šířce 40-50 m se vyskytují hromady kamení, které mohou být jak pozůstatkem vnitřního členění (využívajícího případně přirozené skalní výchozy) nebo důsledkem úpravy pastviny. Na lokalitě smíšený les, na vlastním hradišti i paloučky.